Υλικά (για 4 άτομα)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. βουτυρο
Ελαιόλαδο
400 γρ. ρύζι Arborio
100 μλ. λευκό κρασί
1.5-2 λίτρα ζεστό ζωμό κοτόπουλου Condimenti
30-40 στήμονες saffron
60 γρ. βουτυρο
80γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και βάζουμε το σαφράν σε ένα μικρό μπωλ με βραστό νερό να βγάλει τα αρώματά του και το χρώμα του.

Ζεσταίνουμε το ζωμό.Σε βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα 50 γρ βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3΄σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας.
Στη συνεχεία σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για μισό λεπτό .

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως το κρασί τότε ξεκάνει και η διαδικασία που θα μας πάρει συνολικά περίπου 17 λεπτά .

Ρίχνουμε μια κουταλιά ζωμό και ανακατώνουμε μέχρι να εξατμιστεί και τότε μόνο ρίχνουμε την επομένη κουταλιά.

Στα 12’ περίπου ρίχνουμε το σαφραν (υγρό και στήμονες ) και ανακατεύουμε πάλι με την ιδία διαδικασία.

Το ριζότο μας έχει αποκτήσει ένα ωραίο κίτρινο χρώμα και συνεχίζουμε τη διαδικασία με το ζωμό. Στο 17 περίπου λεπτό, το ριζότο μας είναι σχεδόν έτοιμο αποσύρουμε και προσθέτουμε 60 γρ κρύο βούτυρο, την παρμεζάνα, φρέσκο πιπέρι και ανακατώνουμε.

Ελέγχουμε το αλάτι και αναλόγως αν χρειάζεται προσθέτουμε και σερβίρουμε.

Ο Αντώνης Κόρακας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, μεγάλωσε σε μια οικογένεια που η κουζίνα και η μαγειρική είχαν πρωτεύοντα ρόλο στο σπίτι. Απόφοιτος της σχολής Le Monde, έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα και την Αμερική, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως privéchef σε κατοικίες και σκάφη αναψυχής. Η τελευταία του συνεργασία αυτού του τύπου ήταν στη Ουάσιγκτον των Ηνωμένων πολιτειών όπου εργάστηκε ως προσωπικός Chef του πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Josef al Otaiba. Έχει διατελέσει προσωπικός chef των αστέρων του Hollywood, Goldie Hawn και Kate Hudson. Διδάσκει στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί του, θα σας απαντήσει μέσω mail antkorakas@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here