Το να κολυμπάς σε μία γυάλα με εφήβους είναι πραγματικά εξαντλητικό. Μυρίζει ορμόνες, ιδρώτα και ακμή. Θα έλεγα πως πολλές φορές μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκάσει γεμίζοντας τον τόπο με φωνές, άχαρα γέλια και αμηχανία. Πολύ αμηχανία. Ενώ λοιπόν μερικές φορές η έκρηξη της βόμβας είναι αναπόφευκτη, άλλες, αν προσέχεις πολύ μπορεί να τη γλυτώσεις. Μα πως;  Έχοντας κάνει προσωπική ερευνά πάνω στο θέμα, σας λέω πως αυτό που πυροδοτεί τις εκρήξεις είναι οποιαδήποτε παραμικρή αναφορά σε ότι έχει να κάνει με την σεξουαλική επαφή ατόμων διαφορετικού μα και ιδίου φύλου.

Για παράδειγμα της προάλλες περπατούσα με την Άννα έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου του σχολείου μας. Το γήπεδο (40×20) είναι περιφραγμένο με συρματόπλεγμα και έχει μία είσοδο. Αν είσαι στο τέρμα πρέπει να περπατήσεις 40 μέτρα για να βγεις (ο εφιάλτης κάθε αγύμναστου!) ή να περάσεις μέσα από ένα άνοιγμα στο συρματόπλεγμα. Λοιπόν περπατούσαμε έξω από το γήπεδο ενώ από μέσα ο Μάριος γκρίνιαζε ότι βαριόταν να περπατήσει για να βγει.

– Ε, βγες από την τρύπα, πρότεινε η Άννα.
– Υπονοείς κάτι; Ρώτησε εκείνος χαμογελώντας. Η Άννα εκνευρίστηκε.
– Άμα τα παίρνεις όλα για υπονοούμενα κάνε τον γύρο! Για πια!

Ύστερα έκανε μεταβολή και άρχισε να μου λέει πόσο την εκνευρίζει η «ωρολογιακή βόμβα». Και με το δίκιο της. Έχω παρατηρήσει πως εγώ η ίδια έχω αφαιρέσει πολλές λέξεις από το λεξιλόγιό μου για να αποφύγω παρόμοια συμβάντα.

Έλα όμως που δεν τα καταφέρνω! Πάντα υπάρχει κάτι που θα πυροδοτήσει την έκρηξη. Ο τρόπος που σήκωσες το μολύβι σου ή όταν έξυσες το γόνατό σου, μήπως χασμουρήθηκες; Μα με πνίγει το δίκιο! Είναι ένα μάτσο ανώριμοι και ανώριμες, συχνότερα όμως η ωρολογιακή βόμβα αφορά κυρίως τα αγόρια και αναρωτιέμαι, αυτό πότε θα περάσει; Ή ακόμα χειρότερα, περνάει ποτέ;

Η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά συμβαίνει να γίνομαι μάρτυρας συνομιλίας με αναφορά στην πυροδότηση της ωρολογιακής βόμβας χωρίς αυτή να εκραγεί. Ήμουν πολύ περήφανη όταν ένας συμμαθητής μου, ανέφερε τη λέξη «σεξ» και μετά δεν ακολούθησε καμία ένδειξη ανώριμης εφηβικής συμπεριφοράς. Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να ανοίξω μια παρένθεση και να πω ότι αυτό που είπε, ήταν πως σε μία ταινία υπήρχαν σκηνές με σεξ. Δεν αφορούσε εμένα. Η παρένθεση είναι απαραίτητη για την ψυχική ακεραιότητα της μαμάς και του μπαμπά. Μα μετά πάντα τα πράγματα επανέρχονται στην πραγματικότητα.

Καμιά φορά έχω ευχάριστες φαντασιώσεις με τους συμμαθητές μου φιμωμένους και δεμένους μέχρι τα 30 τους. Μετά φυσικά συνέρχομαι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here