Για πρώτη φορά στα χρονικά των παραμυθιών τα στούντιο Fairy Tale Times θα σας παρουσιάσουν μια παραγωγή Κοκκινοσκουφίτσα-Μέγας Αλέξανδρος-Καραγκιόζης. Είμαστε ζωντανά στο στούντιο όπου οι τρεις μυθικοί, τελείως αταίριαστοι ήρωες θα συνεργαστούν για να πραγματοποιήσουν ένα αριστούργημα που οι ίδιοι δήλωσαν με σιγουριά πως θα βγάλουν πολλά λεφτά. Συγχρόνως θα μας αποκαλύψουν τους πραγματικούς τους χαρακτήρες που τόσο έχουν παραλλαχτεί από τα πρόστυχα, αλλόκοτα μυαλά των ανθρώπων.

Η Κοκκινοσκουφίτσα δηλώνει:

Βαρεθήκαμε πια κύριοι! Ναι μάλιστα, βαρεθήκαμε! Γιατί όσο κάθεστε με την εφημερίδα και τον καφέ στην άνετη πολυθρόνα σας και κολυμπάτε στην άγνοια εμείς καθαρίζουμε, μαγειρεύουμε, γεννάμε, ξυριζόμαστε, και σας φροντίζουμε λες και εσείς είστε βαριά άρρωστοι! Ήρθε επιτέλους η εποχή της γυναίκας! Νομίζετε πως είμαι ένα ηλίθιο κοριτσάκι που το τρώνε οι λύκοι και έρχονται και το σώζουν κυνηγοί; Όχι βέβαια! Βαρεθήκαμε!

Η συνέντευξη που πήραμε από τον Μέγα Αλέξανδρο:

Με ρωτάτε γιατί θέλησα να κατακτήσω τον κόσμο; Γιατί μπορούσα. Κατάκτησα όλο τον κόσμο γιατί τόσο μεγάλη ήταν η ευφυΐα μου. Ναι, γι’ αυτό! Η αλήθεια είναι πως μου άξιζε! Και μη νομίζετε τίποτα σφαγές και τέτοια. Όχι, όχι. Όσοι κατάκτησα ήταν πολύ ευγενικοί. Με παρακαλούσαν σας λέω να τους σκλαβώσω. Ε, και άμα τύχαινε που και που να γινόταν και καμιά εξεγερσούλα, σκοτώναμε κάνα δυο εκατοντάδες. Αλλά τι να σας πω, το άξιζα. Είμαι ακαταμάχητος που να με πάρει.

Και ο Καραγκιόζης:

Μιας και πλέον έχω παραιτηθεί από αυτή τη θέση θα ήθελα να σας ενημερώσω πως δεν είμαι αυτός που νομίζετε πως είμαι. Όχι κυρίες και κυρίες δεν είμαι ένας φτωχός αγράμματος κακομοίρης. Τόσα χρόνια ήμουν κατάσκοπος των Μεγάλων Δυνάμεων. Δεν με λένε Καραγκιόζη, με λένε… με συγχωρείτε έχω ήδη πει πάρα πολλά.

Για να δούμε πως θα τα καταφέρουν να συνεργαστούν αυτοί οι μοναδικοί ήρωες. Θα έλεγε κανείς ότι μερικοί τόσο δυναμικοί χαρακτήρες δε θα τα κατάφερναν να συμφωνήσουν ποτέ, σε καμία περίπτωση, ποτέ των ποτών, ούτε μία στο εκατομμύριο, ούτε καν με τη βοήθεια ενός… εντάξει σταματάω. Ας παρακολουθήσουμε τη συζήτησή τους:

«Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, το δικό μου όνομα θα μπει πρώτο.» είπε με τσαμπουκά η Κοκκινοσκουφίτσα

«Τι μας λες; Του μεγάλου κατακτητή το όνομα θα μπει πρώτο! Γιατί όταν η ανδρεία μου…» είπε ο Μέγας Αλέξανδρος, μα ο Καραγκιόζης τον διέκοψε

«Έλληνες! Βλέπουν μόνο τα μεγάλα τους κατορθώματα και τα υπόλοιπα τα ρίχνουν στον κόκορα. Πρέπει να σας θυμίσω ότι χωρίς εμάς δε θα είχατε καταφέρει τίποτα.»

«Δεν μιλάμε για την Επανάσταση ανόητε, για τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου μιλάμε!»

«Ναι, μόνο γι’ αυτό ξέρεις να μιλάς! Στο σχολείο που πήγες μόνο για εσένα μιλούσαν ή μήπως δεν πρόσεχες στο μάθημα;» αντέδρασε ο Καραγκιόζης

«Άντρες! Γιατί συνεργάστηκα μ’ εσάς; Λοιπόν ακούστε, αυτός που αδικήθηκε τόσα χρόνια είμαι εγώ! Αν θέλετε τα λεφτά μου τότε θα κάνετε ότι σας πω.» μπήκε στη μέση ο Κοκκινοσκουφίτσα

«Πάψε κοριτσάκι! Τώρα μιλάνε οι άντρες! Επειδή σας επιτρέψαμε να φοράτε παντελόνια νομίζετε πως είστε αντάξιές μας.» είπε περιφρονητικά ο Μέγας Αλέξανδρος

«Ποιον είπες κοριτσάκι ανεγκέφαλε σεξιστή; Ξέρεις ότι έχω τόσο μεγάλη εξουσία που μπορώ να καταστρέψω τη φήμη σου με ένα χτύπημα των χεριών μου;» τον απείλησε η Κοκκινοσκουφίτσα

«Σταματήστε να τσακώνεστε! Σας βαρέθηκα! Θα φύγω!» αγανάκτησε ο Καραγκιόζης

«Ναι, εσένα περιμέναμε! Να φύγεις! Δε με νοιάζει! Κι εγώ φεύγω! Δεν μου αξίζετε!» φώναξε ο Μέγας Αλέξανδρος

«Τι ήθελε ο μάνατζερ μου και μ’ έμπλεξε εδώ! Θα τον απολύσω, θα προσλάβω άλλον. Παραείστε ηλίθιοι για να συνεργαστείτε μαζί μου! Φεύγω κι εγώ!»

Δυστυχώς αυτή η συνεργασία δεν κατέληξε πολύ καλά. Οι τρεις παραγωγοί μετά από ένα ήρεμο διάλογο κατάλαβαν με κατανόηση πως δεν ταιριάζουν. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά πατάνε το πόδι τους στα στούντιό μας. Πάρτε το νέο τεύχος του περιοδικού Fairy Tale Times που θα βγει την επόμενη εβδομάδα για να μάθετε τα νέα του στούντιό μας.

 

 

Text Image by Trixie Liko from Pixabay

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here